dør

Det er ikke din sag, hvad der foregår på den anden side af den dør!

Det er ikke din sag, hvad der foregår på den anden side af den dør!

advertorial

Du ved nok det med, at det ikke er god stil at lytte ved døren, men man må godt sige til dem, der er på den anden side af en dør såsom i et værelse, at de larmer lige lovligt meget, så man ikke kan være på sin side af døren, uden det støjer for meget.

En dør er jo sjældent lydtæt, og hvis man insisterer på at høje musik eller være højlydte, så skal man også lukke døren – og det kan også være smart at lukke vinduerne, så man ikke generer naboerne.

Men man skal så også huske på, at det går begge veje, for hvis man siger til folk på den anden side af en dør i et værelse, at de skal være stille, så skal man jo ikke selv begynde at larme.

Det er lidt underligt, hvordan sådan en respekt kun går den ene vej, for det er som om, at dem, der befinder sig på det store område, godt må opføre sig lettere højrystet, mens det er dem på det mindre område, som der skal være stille.

dør

Hav ro på begge side af dørene

Når man tager det eksempel og udbreder det, så giver det jo ingen mening, at man skal dæmpe sig, hvor der er mindre plads, for man har allerede isoleret sig, også selvom man er flere mennesker på det lille areal.

Man kan jo netop argumentere for, at dem, som der befinder sig på det større område, kan bevæge sig længere væk, så de ikke bliver generet af støjen på værelset bag døren.

Derfor mener vi, at det er en respekt, som der skal gå begge veje, så begge parter får den bedste oplevelse.

Ergo handler det om, at man viser respekt for hverandre og holder larmen nede på hver sin side af døren.