Fejlsøgning tavleanlæg

Hvad er termografering?

Hvad er termografering?

advertorial

Hvis du har en mistanke om, at der er problemer enten inde bagved din mur, i dit kloaksystem, rørledninger eller et andet sted, der er skjult for dig, så skal du kontakte et firma, der udfører inspektion og termografering, til at hjælpe dig. Hvad det betyder, vil vi hjælpe dig med at få svar på i dette indlæg. Så læs mere her om, hvordan termografering kan hjælpe dig med dit problem.

 

 

Hvad er termografi?

Termografi er en termisk inspektionsteknik, der bruges til at finde skjulte defekter. Den kan anvendes på næsten alt med en temperaturforskel, herunder elektriske tavler og isolering af ledninger. Ved termografi anvendes infrarøde kameraer og termisk billedbehandlingssoftware til at aflæse den varme, der udsendes af forskellige genstande og materialer. På den måde kan den diagnosticere, om der er ændringer i genstandens overfladetemperatur og i det omgivende miljø, som kan være årsagen til, at der er problemer. 

 

Hvilke problemer kan termografering hjælpe dig med?

Termografering hjælper dig med at finde utætheder eller gamle rør, der skal udskiftes. Det kan være svært at finde problemerne, når man ikke har direkte adgang til dem. Med termografering kan du se skjulte problemer, og få bugt med dem, før de gør mere skade.

Med termografering kan du også opdage problemer med isolering i dine vægge, tage og loftsrum. På samme måde kan det også opdage vandindtrængning i områder under hævede gulve eller i folks hjem, hvor det er nødvendigt at kontrollere for ændringer i overfladetemperaturer. Hvis du også oplever problemer med din el-tavle, så kan du få lavet en termografering eller inspektion af den.

 

Hvem kan få gavn af termografi?

Byggefirmaer kan bruge termografering til kvalitetskontrol, mens de bygger nye huse eller under renoveringer. Så er de sikret imod, at der ikke er begyndende lækager eller andre rørproblemer, før de gør installationen færdig.

I boliger og andre bygninger kan der bruges termografering til at lede efter vandlækager. Hvis du har mistanke om, at der er en vandlækage et sted i dit hjem, så er det vigtigt, at du reagerer med det samme. Med termografi kan du lokalisere kilden til problemet. Når du kender til den nøjagtige placering af vandlækagen i dit hjem, skal du løse det hurtigt, før det skaber flere problemer

Termografi kan også anvendes af forsikringsselskaber. Efter en brand eller en oversvømmelse kan termografi at fastslå skadens omfang, og om den kan repareres.