itil kurser, itil kursus

ITIL – den mest udbredte metode i IT Service Management

ITIL – den mest udbredte metode i IT Service Management

I et firma er det vigtigt at holde styr på både processer, procedure og opgaver, der ikke er organisationsspecifikke. Der bliver udviklet flere programmer til at varetage denne opgave, men mest udbredt er ITIL. Programmet er til dig med et firma, hvor IT-ressourcerne skal organiseres.

 

Hvad er ITIL?

 

ITIL er en meget udbredt tilgang til IT Service Management, altså IT-servicestyring. Det er en justerbar struktur, der bruges i virksomheder indenfor IT-sektoren. ITIL er baseret på erfaringer inden for både den private og den offentlige sektor, hvorfor den altså opnår funktioner tilpasset den enkelte forbruger. Programmet bruges til at beskrive, hvordan forskellige IT­-ressourcer skal organiseres for at opnå forretningsmæssig værdi. Derudover skal programmet dokumentere for processer, funktioner og roller i IT-servicestyringen, der står for at betjene og kontrollere IT-tjenester, som tilbydes til kunderne.

Så ITIL er altså et program for dig, der har brug for en organisationsstruktur til at styre dine IT-operationer.

 

Få et kursus i ITIL

 

ITIL er et avanceret program, der kræver en bruger med viden og erfaring indenfor programmet. Derfor understøttes ITIL af en omfattende kvalifikationsordning, uddannelsesordninger og evalueringsredskaber. På den måde bliver der skabt et godt grundlag af muligheder for både nye og erfarne brugere af programmet.

Flere firmaer tilbyder kurser indenfor oplæring i programmet. Det er nemlig vigtigt at nye, såvel som gamle, brugere er med på udviklingen i programmet, og er klar på at kunne håndtere det på arbejdet. Derfor er det en god ide for dig med et job indenfor området at deltage i kurser omkring programmet. På den måde sørger du for at være opdateret, og klar til at dække de arbejdsområder du berører i din virksomhed.

Der findes som sagt mange firmaer, der tilbyder kurser indenfor brugen af ITIL. Det er altså ikke svært at finde det kursus, der passer til dig. Find dit itil kursus her.